A történet

Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.

Kik vagyunk?

A TulipánTündér produkció saját fejlesztésű előadásai 2014 óta kápráztatják el a közönséget. Első nagysikerű darabjukat A Játékkészítőt több mint 100 000-en látták, ami a hazai színháztörténetben egyedülálló sikert jelentett. Az előadás műfajteremtő volt, vagyis egy olyan nagyszínpadi „családimusical”, ami 100%-ban magyar készítésű, de a Broadway világának produkcióit idézte, a hazai színházi élet legismertebb szereplőit vonultatta fel.

A tavaly debütált Álomutazó pedig már az első sikerdarabból inspirálódva született. A szuperprodukciónak több mint 50 000 nézője volt 2017-ben, idén karácsonykor pedig visszatér a BOK csarnokba.

Az Álomutazóval szeretnénk újra elérni, hogy az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak, hogy újra tudjanak kicsit álmodozni és álmodni úgy, mint gyerekkorukban. A gyerekeket pedig egyszerűen szeretnénk elvarázsolni, és szeretnénk, ha nem csak most, de felnőtt korukban is mernének álmodozni.

Illés Gabriella,
producer

Mindent az Álomutazóról

Magyarország legismertebb színészei és énekesei egy színpadon

Stohl András, Szabó Győző, Hajdu Steve mellett újabb ismert nevek csatlakoztak a szuperprodukcióhoz Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita személyében.

Minden idők legnagyobb magyar színpadi produkciója

A Broadway világát idéző díszletek monumentalitását mi sem mutatja jobban, mint a mesemusical színpadának mérete, ami 1000 m2 alapterületű és 12 méter (4 emeletes ház magasságának felel meg) magas lesz.

Egyedülálló látványvilág

Az Álomutazó kreatív tanácsadója a Valami Amerika filmek, a Társasjáték és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor. A látványtervező Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze díjas díszlettervező álmodta meg, aki többek között az X-Factor, a Csillag Születik és a Megasztár díszlet- és látványtervezőjeként vált ismerté. A darab formatervezett kosztümjei Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert Bujdosó Nóra alkotásai.

Fantasztikus alkotók

Az Álomutazó rendezője és koreográfusa a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás. A tánckarban pedig a Szegedi Kortárs Balett és a Rippel Brothers Akadémia artistáit tűnnek fel. A darabot Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, akinek humorát a nézők a Dumaszínházból is ismerhetik. A munkában továbbá részt vett a Kincsemet és a Liza, a rókatündért forgatókönyvíróként jegyző Hegedűs Bálint. A dramaturg a Szegedi Nemzeti Színház korábbi irodalmi vezetője, Almási-Tóth András volt.

Az év legjobb slágerei egy darabban

Orbán Tamás és Rakonczai Viktor A Játékkészítő című darabban is bizonyították, hogy kiváló, összeszokott párost alkotnak, ami az Álomutazóban sem lesz másként.

Csak egyszeri alkalommal lesz látható

A szuperprodukció kizárólag december végén lesz látható itthon. Ennek az oka, hogy a különleges díszletek és a speciális látványvilág egyedi helyszínt igényel, így sajnos nem utaztatható a produkció. Ne maradj le róla!