Stohl András

Stohl András

Jászai Mari-díjas színművész, televíziós műsorvezető és számos ismert karakter magyar hangja. A legnézettebb magyar szórakoztató műsorok vezetése mellett, több mint 50 filmben szerepelt, köztük az Európa expresszben és a Meseautó modern kori feldolgozásában. Mindamellett a színházban is aktívan jelen van. Eddig 50-nél is több darabban volt látható a Macbeth-től, az Odüsszeusz-ig. Olyan díjakkal büszkélkedhet, mint Az Országos Színházi Találkozó különdíja, Farkas–Ratkó-díj és Színikritikusok díja.

Szerepek

Apa (Álomutazó) - Tomi apukája. Elismert tudós, az Agyturbó™ feltalálója, az alvásmentes élet megalkotója, igazi lángelme. Céltudatos és fenemód szigorú, épp ezért nem könnyű megfelelni az elvárásainak. A felszín alatt azonban nagyon hasonlít Tomira, de a valódi énjét szörnyű félelmek tartják rabságban. Így történhetett meg, hogy egy kicsit „bekockult”, de ezért nem lehet rá haragudni. Talán a történet végére megjön az esze... vagy hát, a szíve.

Játékkészítő (A Játékkészítő) - Valaha kövér, dadogós kisfiú volt, akit sokat csúfoltak, ezért elhatározta, teremt magának egy olyan világot, ahol ő is lehet valaki. Számítógépes játékokat tervezett és olyan sikeres lett, hogy hamarosan rengeteg más gyerek is az ő világában akart játszani. Mire felnőtt, igazi diktátorrá vált: ő határozza meg a divatot, dönti el, ki lesz híres és ki nem, mi a menő, és mi az, ami megérett a feledésre. Úgy gondolja, a szimulált világban minden tökéletesebb, mint a valóságban, nincs kudarc, nincs kiszámíthatatlanság, nincs hiba… nincs élet. Magányos, és öntelt figura, aki mindig a tökéletességre vágyik.

Kapcsolódó produkciók
 • Szereplő
  • A Játékkészítő
   A Játékkészítő
   2014
   A pop-show-musical fergeteges színházi sikere - két év alatt több mint 100 ezer gyerek és felnőtt nézővel - megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból gyúrva létre lehet hozni olyan előadást, ami akár a Broadway színpadán is megállná a helyét.

Nyomj Entert a kereséshez, vagy Esc-et a visszalépéshez!

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Elérhetőségeink

Tulipántündér Produkciós Non-profit Kft.
Levelezési cím: 1054 Budapest, Báthory utca 6 2/3
Telefonszám: +36 30 922 8194
E-mail: gabriella.illes@tulipantunder.hu