Szabó Győző

Szabó Győző

Szabó Győző hazánk egyik legfoglalkoztatottabb színésze, aki nagysikerű filmekben (Valami Amerika I.–II., Magyar Vándor, Kontroll, Liza, a rókatündér) és színházi előadásokban egyaránt látható. A TulipánTündér Produkció A Játékkészítő előadásában a Malac szerepében hamar belopta magát a nézők szívébe, Magyarország legnépszerűbb televíziós sorozatában, A mi kis falumban is imádja a közönség. Hangja közkedvelt karakterek szinkronjaként csenghet ismerősen.

Szerepek

Bárány (Álomutazó) - Az álombárányok szakszervezetének megbecsült tagja. Tudjátok, akiket számolgatni szokás elalvás előtt! Valaha alvósállatként dolgozott, ám hálópartner híján kissé elhanyagolta magát az utóbbi húsz évben. Ráférne egy kis nyírás és egy alapos patamanikűr, de mindezek dacára Bárány egy varázslatos lény, akinek szabad átjárása van a valóság és az álmok világa között. Ő Tomi legjobb barátja és legfőbb segítője. Egy igazi álomszuszék, de ha akcióra kerül a sor még a saját gyapja sem állhat az útjába, és azonnal a tettek legelőjére lép!

Malac (A Játékkészítő) - Igazi jó barát. Tele van komplexusokkal – így például nem hajlandó elfogadni, hogy ő bizony rózsaszínnek született, és ezért fennen hangoztatja beképzelt kékségét. Meglehetősen ijedős is, rémületében gyakran csuklani kezd, mégis úgy érzi, szívében egy igazi hős lakozik. Mindenki lesajnálja és élcelődik rajta, de arra vágyik, hogy egyszer őt is csodálják. Hájpárnácskái mögött óriási szív lapul, gondolkodás nélkül feláldozná magát a barátaiért.

Kapcsolódó produkciók
 • Szereplő
  • A Játékkészítő
   A Játékkészítő
   2014
   A pop-show-musical fergeteges színházi sikere - két év alatt több mint 100 ezer gyerek és felnőtt nézővel - megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból gyúrva létre lehet hozni olyan előadást, ami akár a Broadway színpadán is megállná a helyét.
  • Álomutazó
   Álomutazó
   2021
   A hazai sztárokat és ismerős slágereket felvonultató családi musical történetének középpontjában továbbra is arra a kérdésre keressük a választ, hogy miért álmodunk, mire valók az álmok és miért vannak a rossz álmok.
 • Executive producer
  • Toxikoma
   Toxikoma
   2021
   Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól.

Nyomj Entert a kereséshez, vagy Esc-et a visszalépéshez!

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Elérhetőségeink

Tulipántündér Produkciós Non-profit Kft.
Levelezési cím: 1054 Budapest, Báthory utca 6 2/3
Telefonszám: +36 30 922 8194
E-mail: gabriella.illes@tulipantunder.hu