Szent István Napi felvonulás

Szent István Napi felvonulás

Showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulás színesítette Szent István napi, nemzeti ünnepünket. Monumentális díszletek, installációk és szobrok, valamint sztárfellépők részvételével megelevenedett Magyarország alapításának története.

2021 augusztus 20.

Augusztus 20-án hatalmas installációkkal, hazánk vezető művészeivel, több száz résztvevővel készült zenés - táncos felvonulást láthattak az érdeklődők az Andrássy úton. A látványos forgatag megidézte a magyar mondavilág alakjait és nemzeti szimbólumainkat.

A Szent István Nap alkalmából készülő felvonulás három önálló egységből állt: A FÖLD, A HAZA és A NEMZET. Elsőként a magyar eredetmondák legendás állatai, egy majd négy és fél méter magas Turulmadár és a 16 ember által működtetett Csodaszarvast érkezett. A HAZA blokkban a 9 méter átmérőjű KORONA, majd óriásszobor formájában SZENT ISTVÁN volt látható, az ünnepélyes felvonulás zárójelképeként pedig egy 60 méter hosszú magyar zászlót láthattak az érdeklődők.

A látványos menet az Oktogontól indult, a show a Kodály Köröndön érte el csúcspontját, majd egészen a Hősök teréig vonult. A felvonulás több száz fellépője között ott volt: Péter Szabó Szilvia, Wolf Kati, Navratil Andrea, Horváth Tamás, a Kelemen Kabátban, a Road és a Göncöl Zenekar, a Duna Művészegyüttes, Fitos Dezső Társulata és a Szegedi Kortárs Balett táncművészei, a Magyar Honvédség Katonazenekara és a Magyar Díszőrség Lovas egysége is.

Fotóalbum

Nyomj Entert a kereséshez, vagy Esc-et a visszalépéshez!

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Elérhetőségeink

Tulipántündér Produkciós Non-profit Kft.
Levelezési cím: 1054 Budapest, Báthory utca 6 2/3
Telefonszám: +36 30 922 8194
E-mail: gabriella.illes@tulipantunder.hu