Álomutazó

Álomutazó

A hazai sztárokat és ismerős slágereket felvonultató családi musical történetének középpontjában továbbra is arra a kérdésre keressük a választ, hogy miért álmodunk, mire valók az álmok és miért vannak a rossz álmok.

Bemutató

A legelső előadás 2017 karácsonya és újév között került bemutatásra a BOK csarnokban, ahol több mint 50 ezer néző láthatta. A nagy sikernek köszönhetően egy évvel később, 2018 karácsonyán újra színpadra lett állítva, és ismét 50 ezren láthatták a produkciót. 2020-ban online, egész estés videóközvetítésben lehetett megtekinteni, amellyel együtt az előadást már több mint 400 ezren látták. 2021-ben a RAM Színház falai között egy családiasabb, színházi előadások keretei között láthatta újra a nagyközönség.

Ismertető

Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.

Magyarország legismertebb színészei és énekesei egy színpadon - az évek alatt olyan ismert nevek csatlakoztak a szuperprodukcióhoz, mint Stohl András, Szabó Győző, Wolf Kati, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Péter Szabó Szilvia, Varga Viktor és Ábel Anita.

Minden idők legnagyobb magyar színpadi produkciója - A Broadway világát idéző díszletek monumentalitását mi sem mutatja jobban, mint a mesemusical színpadának mérete, ami 1000 m2 alapterületű és 12 méter (4 emeletes ház magasságának felel meg) magas.

Egyedülálló látványvilág - Az Álomutazó kreatív tanácsadója a Valami Amerika filmek, a Társasjáték és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor. A látványtervező Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver és bronze díjas díszlettervező álmodta meg, aki többek között az X-Factor, a Csillag Születik és a Megasztár díszlet- és látványtervezőjeként vált ismerté. A darab formatervezett kosztümjei Az Év jelmeztervezője-díjat is elnyert Bujdosó Nóra alkotásai.

Fantasztikus alkotók - Az Álomutazó rendezője és koreográfusa a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás. A tánckarban pedig a Szegedi Kortárs Balett és a Rippel Brothers Akadémia artistáit tűnnek fel. A darabot Vinnai András, Szép Ernő-díjas író írta, akinek humorát a nézők a Dumaszínházból is ismerhetik. A munkában továbbá részt vett a Kincsemet és a Liza, a rókatündért forgatókönyvíróként jegyző Hegedűs Bálint. A dramaturg a Szegedi Nemzeti Színház korábbi irodalmi vezetője, Almási-Tóth András volt.

Az év legjobb slágerei egy darabban - Orbán Tamás és Rakonczai Viktor A Játékkészítő című darabban is bizonyították, hogy kiváló, összeszokott párost alkotnak, ami az Álomutazóban sem lett másként.

Álomutazó dalok

A Spotify és az iTunes szolgáltatásokból már letölthetőek az #Álomutazó slágerei!

Fotóalbum

Nyomj Entert a kereséshez, vagy Esc-et a visszalépéshez!

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Elérhetőségeink

Tulipántündér Produkciós Non-profit Kft.
Levelezési cím: 1054 Budapest, Báthory utca 6 2/3
Telefonszám: +36 30 922 8194
E-mail: gabriella.illes@tulipantunder.hu