A Játékkészítő

A Játékkészítő

A pop-show-musical fergeteges színházi sikere - két év alatt több mint 100 ezer gyerek és felnőtt nézővel - megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból gyúrva létre lehet hozni olyan előadást, ami akár a Broadway színpadán is megállná a helyét.

A „hagyományos” mesehősök, a királylány, a háromfejű sárkány, a kismalac és Hüvelyk Matyi mesevilágban attól félnek, hogy elfelejtik őket, hiszen nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugrani, nem olyanok, mint modern társaik. Ezért elhatározzák, hogy felkeresnek egy híres videójáték-készítő mestert, hogy belőlük is videójáték készülhessen, mert akkor talán újra népszerűek lennének. Segítséget kérnek egy kisfiútól, Petitől is, aki mindent tud a videójátékokról és együtt indulnak a Játékkészítőhöz, ám az útjuk során váratlan akadályokba ütköznek.

Bemutató

A Játékkészítő a TulipánTündér Produkció-széria első, bevezető részeként 2014. december 27-én bemutatott zenés akciómese, színpadi show. Illés Gabriella producer ötlete alapján Divinyi Réka forgatókönyvíró, dramaturg írta, a vezető zeneszerző Rakonczai Viktor, a dalok szövegírója Orbán Tamás, a darab rendezője Magács László voltak.

A széria kezdő produkcióját 2015 decemberében új rendezésben, új és régi szereplőkkel, új és régi dalokkal a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban mutattuk be. Az újjászületett változat rendezését Böhm György, a Jászai Mari-, és Nádasdy Kálmán-díjas rendező-dramaturg, a megújult koreográfiát pedig Juronics Tamás Kossuth-díjas koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett vezetője vállalta.

2014-ben és 2015-ben 4-4 nap alatt 12-12 előadást láthatott a közönség.

Ismertető

Az Egyesült Államokban látott – mint például a Michael Jackson ONE, vagy a Universal stúdióban filmekkel, a filmiparból ismert trükkökkel dolgozó – többféle show-műsor és a 2010-ben, a londoni West End egyik színházában látott Oroszlánkirály előadás volt ránk hatással, ezekből merítettünk a produkcióhoz. A Játékkészítőben a prózai színház, a musical és a cirkusz keveredik, találhatóak benne modern technikai látványelemek és táncos betétek is.

A Játékkészítő dalok

A Spotify és az iTunes szolgáltatásokból már letölthetőek A Játékkészítő slágerei!

Webshop

Az Álomutazó Webshopban a kedvenc Baris ajándéktárgyak mellett A Játékkészítőhöz kapcsolódó termékek is kaphatóak.

A CINEMAUQA-ba költözött A Játékkészítő

Megnyitott a A Játékkészítő interaktív kiállítás a kisvárdai CINEMAQUA filmparkban! Légy részese egy klipforgatásnak, bújj bele a Radics Gigi által megformált Hajasbaba bőrébe, vagy egyszerűen csak nézd végig a kedvenc akciómeséd kosztümjeit, jelmezeit, díszleteit és kulisszatitkait! A CINEMAQUA több, mint harminc hektáros területén várja a látogatókat, ahol A Játékkészítő kiállítása mellett a Robin Hood, a Wonderland, a Terror és más nemzetközi szuperprodukciók is életre kelnek.

Fotóalbum

Nyomj Entert a kereséshez, vagy Esc-et a visszalépéshez!

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Elérhetőségeink

Tulipántündér Produkciós Non-profit Kft.
Levelezési cím: 1054 Budapest, Báthory utca 6 2/3
Telefonszám: +36 30 922 8194
E-mail: gabriella.illes@tulipantunder.hu