Divinyi Réka

A Színház és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakán végzett. Ezután közel tíz évig dolgozott dramaturgként, majd íróként több budapesti és vidéki színházban. Számos önálló színművet, adaptációt és gyerekdarabot írt, melyeket nagy sikerrel játszottak a színházak. Első forgatókönyvéből készült nagyjátékfilmjét 2004-ben mutatták be, mely kiugróan nagy nézőszámot ért el. Azóta főleg forgatókönyvíróként dolgozik. A nevéhez fűződik többek között a Szabadság, Szerelem, a Valami Amerika 2, a Csak szex és más semmi és a Kaméleon című sikerfilm. Alkotásai mind nézőszám, mind hazai és külföldi fesztiváldíjak tekintetében nagy sikert arattak.
Több évig az ismert hollywoodi producer, Andrew G Vajna mellett dolgozott a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztési vezetőjeként.

Kapcsolódó produkciók
 • Író, dramaturg
  • A Játékkészítő
   A Játékkészítő
   2014
   A pop-show-musical fergeteges színházi sikere - két év alatt több mint 100 ezer gyerek és felnőtt nézővel - megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból gyúrva létre lehet hozni olyan előadást, ami akár a Broadway színpadán is megállná a helyét.

Nyomj Entert a kereséshez, vagy Esc-et a visszalépéshez!

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.

Elérhetőségeink

Tulipántündér Produkciós Non-profit Kft.
Levelezési cím: 1054 Budapest, Báthory utca 6 2/3
Telefonszám: +36 30 922 8194
E-mail: gabriella.illes@tulipantunder.hu